Sorø Pendlerklub

19. marts 2012 23:17
by rasmus
0 Kommentarer

Fra DSB pendlertræf

19. marts 2012 23:17 by rasmus | 0 Kommentarer

DSB afholdt det årlige pendlertræf i weekenden. Der blev orienteret omkring sporarbejder forskellige steder i landet, f.eks. udbygning til dobbeltspor på dele af strækningen mellem Roskilde og Holbæk, men umiddelbart er der ikke nogle sporarbejder, der kommer til at påvirke Sorø direkte. Derudover arbejdes på bedre og mere målrettet information, f.eks. en SMS tjeneste, hvor man kan få information, hvis ens afgang er forsinket.

I forhold til køreplanen for 2013, arbejder DSB på at få en ny afgang fra Slagelse mod Østerport med afgang fra Sorø kl. 6.53 og stop i Ringsted og Roskilde, hvorefter der køres uden stop til København H. Forhåbentligt kan denne afgang være med til at lette presset på 6.30 og 7.00. Der arbejdes rent faktisk på at denne afgang indføres efter sommerferien, men ellers skulle den højst sandsynligt starte med at køre fra december.

Som nogle muligvis har fundet ud af, er pladsgaranti konceptet på DSB 1' ændret pr. 2. februar 2012, således at man nu ikke længere modtager en erstatningsrejse, hvis der ikke er plads, men "blot" modtager en billet, der kan bruges til opgradering af en standard billet til en DSB 1'.

Som sædvanlig var det en god lejlighed til at mødes med både DSB ansatte, men ikke mindst få talt med de øvrige pendlertalsmænd i Danmark, og høre hvilke udfordringer man har forskellige steder i landet.

Mvh. Sorø Pendlerklub