Sorø Pendlerklub

19. januar 2014 23:00
by rasmus
0 Kommentarer

Afgangsskærm indendørs i udu samt pladser på 6.00

19. januar 2014 23:00 by rasmus | 0 Kommentarer

Skærmen i ventesalen

EDIT: Tilsyneladende er skærmen nu fungerende igen. Tak til DSB, eller hvem der har sørget for det :)

Vi har kontaktet DSB vedr. skærmen i ventesalen, som er ude af funktion, hvortil vi har fået følgende svar (fra DSB):

Der var engang…. Tilbage i slut 90 erne nedtog BaneDanmark et gammelt informationsanlæg fra billetkontorer og kiosker uden at opsætte noget nyt. Det kunne DSB imidlertid ikke leve med og derfor blev der på DSBs regning opsat informationsskærme i forretninger og tæt  på forretningerne i ventesalene.

Dette skete også i Sorø. Efterfølgende har BaneDanmark opsat ekstra skærme ved adgangsveje og perroner  mv. De DSB opsatte skærme er tiden løbet fra da der ikke længere kan fremskaffes reservedele mv. Det betyder hvis en skærm går i stykker og der i nærheden er en BaneDanmark skærm bliver der ikke opsat en ny skærm.

Dette er tilfældet i Sorø, og den ”døde” skærm vil blive fjernet ved førstkommende lejlighed og hullerne i væggen vil blive repareret.

Vi har herefter fulgt op på sagen, og har herefter fået følgende svar fra BaneDanmark:

Sorø station står desværre ikke til at skulle have flere skærme. Vi kan prøve at søge om midler til en skærm, men det er en længere proces uden garanti for, at der rent faktisk bevilliges noget :(

Jeg foreslår derfor, at vi sætter den på vores ønskeliste fra kunderne og ser om vi på et tidspunkt kan finde penge til at lave den. Ikke noget fantastisk svar, men det er desværre virkeligheden.

Især i vinterperioden er det væsentligt behageligere at kunne sidde indendørs og følge med i evt. forsinkelser, end at skulle ud på perronen, så vi vil tage kontakt med BaneDanmark senere i løbet af året og følge op på sagen. Men nu er der i hvert fald kommet en forklaring.

Pladser på 6.00

Vi modtog før nytår et par henvendelser omkring manglende siddepladser på afgangen 6.00 mod København, efter den nye køreplan var trådt i kraft, hvilket vi har talt med den strækningsansvarlige hos DSB omkring. Der skulle gerne være indsat et ekstra togsæt på denne afgang nu (skete efter nytår), men vi hører naturligvis gerne hvis der skulle være problemer med antal siddepladser på denne eller andre afgange.

Mvh. Sorø Penderklub