Sorø Pendlerklub

7. maj 2015 21:00
by rasmus
0 Kommentarer

Opdatering vedr. problemer med manglende pladser og forsinkelser under sporarbejdet

7. maj 2015 21:00 by rasmus | 0 Kommentarer

Vi har været i dialog med DSB vedr. problemerne med manglende materiel og pladser samt hyppige forsinkelser her den første uge af perioden med sporarbejder. Tilbagemeldingen er at man er klar over problemerne, og arbejder for at løse dem, men desværre ikke noget mere konkret end dette...

Som I muligvis har set, har også Dagbladet Sjællandske fokus på sagen, og vi håber naturligvis at dette kan være medvirkende til at DSB og Banedanmark hurtigst muligt får togtrafikken til at køre planmæssigt igen.

Det er desuden vores opfattelse at informationen omkring problemerne er mangelfuld, og vi har bedt DSB sikre at man som passager informeres omkring både akut opståede problemer, men især hvad man gør for at løse den mere generelle situation med manglende pladser og forsinkelser.

Endvidere har vi fået en meget relevant henvendelse vedr. Rejsekort, nemlig muligheden for at stille dette i bero, hvis man vælger at tage bilen i denne periode, så man ikke bliver "straffet dobbelt" når man senere skal optjene rabattrin. Vi har henvendt os til Rejsekortet omkring dette, og håber naturligvis på hurtigt svar.

Mvh. Sorø Pendlerklub

6. maj 2015 09:24
by rasmus
0 Kommentarer

Store problemer med manglende materiel i første uge af sporarbejde

6. maj 2015 09:24 by rasmus | 0 Kommentarer

Vi har modtaget følgende tilbagemeldinger fra Jer (mange tak for disse), vedr. især manglende materiel og dertilhørende pladsproblemer i denne første uge med sporarbejde:

"I går (mandag) tog jeg toget 16:28 fra Kbh.H. Der manglede mindst et togsæt i forhold til normal afgang, toget var derfor fyldt at stående passagerer indtil Ringsted, de sidste fik først siddeplads efter Sorø. (Vedhæftede billede er fra toget i går)

I dag tog jeg toget en time inden, denne gang fra Roskilde. Der var kun to togsæt, normalt er der vist fire. Togpersonalet måtte efterlade passagerer på perronen i Roskilde, det var ikke muligt at presse flere stående ind i toget. Jeg havde ståplads hele vejen, det så ikke ud til at der var siddepladser til alle mellem Sorø og Slagelse.
Min kone tog toget en time inden. Det tog havde så mange togsæt med, at de sidste vogne ikke kom til perron i Sorø.
Jeg var med toget fra Valby til Roskilde (ab Kbh.H. 12:28), i det togsæt sad måske en passager for hver fire siddepladser."

"Jeg tager normalt 15.29 fra København. Det består normalt af eet diselsæt (3 vogne) og 3 elsæt (4 vogne) - ialt 15 vogne. Så skærer DSB ned til 1 tog i timen fra Kbh. til Sorø og samtidig består toget af 2 diselsæt = 6 vogne.... Folk stod som sild i tønde. I går undskyldte personalet og fortalte, at de gjorde, hvad de kunne for at gøre opmærksom på problemet. Hvorfor lytter planlæggerne ikke? Det er jo ikke ligefrem første gang vi oplever, at de skærer både i afgange og samtidig skærer i togstørrelsen. Kan I påvirke dem?"

"Jeg ville bare rapportere at der i dag, tirsdag 5/5 kun var 2 vognsæt fra Kbh mod Sorø på afgangen 15.44 fra Høje Taastrup. Der plejer at være 4 så vi stod proppet som sild i en tønde. Virkelig skidt planlægning fra DSB nu der kun er en afgang mellem Kbh og Sorø. Jeg var ikke med toget i går så jeg håber det bare var en fejl ellers er der langt til 19/6."

Vi har videresendt disse tilbagemeldinger (som også stemmer godt overens med vores egne erfaringer) til DSB, samt bedt om en udmelding fra deres side til løsning af problemer med manglende materiel, som ikke kun rammer pendlere fra Sorø, men også andre dele af Sjælland. Samt bedt dem om at undersøge muligheden for at lade flere tog standse i Sorø.

Vi vender tilbage så snart vi har svar fra DSB, men i mellemtiden er man naturligvis velkommen til at sende yderligere tilbagemeldinger til os, også i tilfælde af at man oplever at situationen forbedres.

Mvh. Sorø Pendlerklub