Sorø Pendlerklub

28. januar 2016 23:46
by rasmus
0 Kommentarer

DSB om rettidighed og manglende morgenafgange i K16

28. januar 2016 23:46 by rasmus | 0 Kommentarer

DSB afholdt møde for pendlerrepræsentanter onsdag den 26/1, hvor de væsentligste emner var relateret til den nye køreplan, nemlig rettidighed og manglende morgenafgange.

Rettidighed i starten af 2016

Vi har modtaget en del henvendelser fra pendlere, og har også selv erfaret, omkring problemer med forsinkede tog efter den nye køreplan er trådt i kraft. Årsagen er dog ikke den nye køreplan som sådan, men primært problemer med materiel, især diesellokomotiver (kører dog ikke hos os) samt IC3 tog. DSB siger der arbejdes på at løse problemerne, men ønskede ikke at udmelde et estimat for hvornår problemerne kan forventes løst.

En del af mødet omhandlede dog også trafikinformation, og i denne forbindelse kan man på Rejseplanen samt DSB app'en, se forsinkelser live. Dvs. man kan inden man kører hjemmefra checke om ens tog kører til tiden. Af erfaring skal det dog siges at togene sagtens kan indhente et par minutters forsinkelse mellem Korsør og Sorø i tilfælde af forsinkelser.

Morgenafgange mod København

I den nye køreplan er der ændret på tiderne for morgentogene mod København, så de ankommer 10-20 minutter senere end sidste år, hvilket desværre giver store problemer for folk der møder på faste tidspunkter i Hovedstadsområdet tidligt om morgenen. DSB arbejder for at få en ekstra morgenforbindelse med afgang omkring kl. 5 fra Sorø, og forventer dette vil kunne lade sig gøre. Dog ingen garantier, da Banedanmark og Transportministeriet også skal være involveret i planerne. Men DSB er opmærksomme på de udfordringer de ændrede tider om morgenen har medført for en del pendlere, og arbejder som sagt på at rette op på dette. Dog først fra næste køreplan, dvs. december 2016.

Mvh. Sorø Pendlerklub

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading